Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Nisan 2014 Cuma

''İlk Öpücüğün Büyüsü'' Jennifer Probst (Kitap Yorumu)





Kitap Adı: İlk Öpücüğün Büyüsü (The Marriage Bargain) 
Yazar: Jennifer Probst
Yayınevi: Nemesis Kitap
Çıkış Tarihi: Orijinal: 14 Şubat 2012/ Türkçe Çevirisi: Ağustos 2013
Tür: Seri (Marriage to a Billionaire #1)



Tanıtım: 

''Bazı anlar büyülüdür. Herkesin o anla ilgili bir hayali vardır. İlk öpücük, ilk evlilik teklifi, evet denen o an...''

Alexa için bu anların hiçbiri hayal ettiği gibi gerçekleşmemişti ve bunun tek bir nedeni vardı: Nick.

Daha lisedeyken onu öpen ilk erkek Nick olmuştu. Yıllar sonra karşılaştıklarında aniden evlenme teklif eden de Nickti. Tabii söz konusu Alexa olduğunda, bunun, birbirini seven iki insanın yapacağı türden normal bir evlilik olması beklenemezdi. Aralarında bir anlaşma yapacaklardı. Bu anlaşma bittiğinde yollarını sessizce ayıracaklardı. İkisinin de bu sahte evlilikle elde edeceği bazı şeyler vardı. Bunlar için birbirlerine bir yıl katlanacaklardı. Katlanabilirlerse...








Görmek isterseniz diye serinin ilk kitabının Türkçe çevirisi ile hazırlanmış olan kapağını ve yabancı ülkelerde çıkarılan iki farklı baskısını koymak istedim. 











*** Spoiler İçerir*** 


''Alexa bütün hayatını değiştirecek bir karar aldı. Ne Nick ne de başka bir erkek! Hiç kimse Alexa'yı bir daha aşağılayamayacaktı. Bundan sonra sahip olduğu bütün sevgiyi sadece arkadaşlarına ve ailesine verecekti. Erkekler güvenilmez yaratıklardı ve Alexa bir daha aynı duruma düşmeyecek kadar zeki bir kızdı.'' 


Alexandria Maria McKenzie, ilk kalp kırıklığını aldığı ilk öpücükten sonra yaşayan talihsiz bir genç kız olarak o gün dış görünüşün ve şeklin aldatıcı ve yanıltıcı olabileceğini anlamış, böyle bir yemin etmeyi kalbinin alışık olmadığı bu taze acıyı dindirmek için kullanmış, sonra da canını yakan bu hissi bir daha yaşamamak için ise buna sadık kalmaya özen göstermişti; ta ki her şeyin önünde tuttuğu ailesinin yüklü bir miktar paraya ihtiyacı olduğunu, ve acilen 150.000 dolar bulması gerektiğini anlayana kadar.



Erkeklere olan güven bağının o günden sonra zayıflaması, kopması ve hatta yok olması nedeni ile aile bağlarını sağlam ve sıkı tutarak bu duygusal yoksunluğunu bastırmayı başarabilen Alexa, babasının sağlık durumları nedeni ile harcanan yüklü bir miktarda para aile evlerinin el konmasına yol açınca, hayata karşı oluşturduğu düzeni bir kez daha gözden geçirmek durumunda kalıyor. En sonunda kırılan kalbini hesaptan çıkarmayı zengin bir eş bulabilmek için en doğru yol gibi görüp, bu konuda en yakın arkadaşı olan Maggie'den yardım istiyor.


Tabii Maggie'den istediği yardımdan memnun olması, Maggie'nin çözüm yolu olarak ona ilk kalp kırıklığı deneyimini yaşatan kardeşine başvurması ile son buluyor. Alexa başlarda bu durumu sindiremese de, parayı bulması gereken bir aylık sürecin azalması ve ailesinin yaşayacağı hayal kırıklığını gözlerinin önüne getirmesi ile yanında kendi koşullarını koymak şartıyla çocukluğundan beri karışık duygular beslediği bu adamla görüşmeyi kabul ediyor.









''Nick, genç kadının paraya ihtiyacı duyduğu daha çok sevinmişti. İşte tek istediği buydu. Alexa'nın paraya ihtiyacı vardı, Nick'in de bir eşe. Herkes siyah ve beyaz renkler gibi safını belirlemişti. Grilere yer yoktu.'' 


Nicholas Ryan, amcasının onun için düzenlediği bir oyuna gelmeden önce idealleri sıralamasında kariyerini aşk hayatından önceye almış, kalp ve çiçeklerle dolu bir ilişkiyi ise sıralamasına bile dahi etmeyen genç bir adamdı; ta ki başına geçmek istediği Dreamscape şirketinin tüm hisselerine sahip olabilmek için yapması gereken tek şeyi öğrenene kadar: ''En az bir sene boyunca evli kalabileceği bir kadın bulmak!''


Tüm hayatı boyunca tek tutkusu hayalindeki binaları yapmak olan Nick bunu artık bir hayalden daha fazlasına dönüştürmesi için aradaki evlilik engelini fark edince paniğe kapılmış, bir kadınla evlenip hayatlarını birleştirmek daha önce hayalini kurduğu bir şey olmadığı için ise çaresiz kalmıştı.Sıradan bir iş adamı gibi hayatını sıkıcı toplantı odalarında geçirmenin onu tatmin etmeyeceğini bildiği için de bir eş aramaya başlamış, son bir haftaya girip de umudundan kırıntılar kalana kadar aramaya devam etmişti. Son bir haftaya girdiklerinde ise umudunu yitirip kaderine razı gelecekken, Maggie'nin onu araması tüm hayatı kimsenin tahmin edemeyeceği kadar değiştirecekti.



Aşk hayatına çizdiği sınırlarda dolanmayı kendine şartlamaya çalışan genç adamın hayatına Alexa girince tüm dengeler bozulacak, Alexa'nın karşı konulamaz cazibeliği tüm o kafa karışıklığı sırasında Nick'e sınırından geçip bir adım atma cürreti sunacaktı.







***Spoiler Bitişi***




Aslında bu kitabı yazın bir arkadaşımın önerisiyle başlamıştım, kendisi hiç sevmediğim bir şeyi yapıp da kitabın tamamını olmasa bile önemli sayılacak kısımlarını anlatınca, kitabı aldığım gibi kütüphaneme geri koymak durumunda kalmıştım. İki hafta önce kütüphanemde okumadığım kitapların listesini çıkarırken gözüme ilişti bu kitap ve çok da hatırlamadığım için ise başlamak istedim; ayrıca bir deyişle çerez kitap tarzında bir kitaptı ve kolaylıkla okunabildiği için okurken zorluk çekmeyeceğimi bilip büyük bir efor harcamayarak bitirecektim kitabı. 



Beklediğim gibi miydi kitap? Hayır, değildi. Az çok daha önceden neler olacağını bildiğim için çok hatırlamasam bile beklenti seviyem ortalamaydı, üst düzeyde bir kitap beklemiyordum. Gel gör ki okumaya başladığım andan itibaren ne kadar yanıldığımı bana kanıtlayacak bir sağlam kurguyla karşılaştım ve bu benim ağzımın payını almama neden oldu. 



Böyle sahte evlilik kurgusunun ne kadar sağlam olacağı hakkında kafanızda bir soru işareti oluşmuş olabilir, çünkü az rastlanılan bir kurgu olmadığı bariz bir gerçek. Kitabın kurgusunu sağlam buldum, bunun nedeni ise kitapta o sahte evlilik haricinde her şeye yer verilmişti. Çoğu kitapta karakterler arasında pür bir nefret ile karşılaşırız, sonrasında bir itme-çekme yapılır, ardında bunlardan bir tanesi diğerine aşık olur ve bunu ona söylemesi o kişinin de içinde bastırmış olduğu duyguları tetikleyip açığa çıkartır, sonunda da anlarız ki bu pür nefret yerini tutkulu bir aşka bırakmış. 


Bu kitabın bununla bir ilgisi yok. İkisi de başından beri birbirlerinden etkileniyor, ikisi de birbirlerini arzuluyorlar ama bunu söyleyemeyecek kadar gururlular. Alexa söyleyemiyor çünkü kalbinin bir kez daha kırılacağından endişeleniyor; Nick de bunu itiraf edemiyor çünkü hayatı boyunca bağımsız yaşayan birisi ve birisine bağlı kalma fikri onu çok korkutuyor. İşte bu da kitabın kurgusunu oluşturuyor. Nick kendi korkularıyla savaşacak gücü Alexa'dan bulurken; Alexa'da Nick'e tekrar güvenip insanlara karşı olan o güven bağını tekrardan kurmayı öğreniyor. Olayın ana teması bununla ilgili, sahte evlilik ise kitapta bunun gerçekleşmesini sağlayan bir araç olarak kullanılmış sadece. 



Sahte evliliğin konusunun böyle bir amaçla kullanıldığını ilk defa görüyorum, bilmiyorum bir benzeri var mı yok mu ama kitap bitene kadar gözümü kırpmadan okudum, uzun soluklu bir kitap olmadığı için ise çarçabuk bitti. Yazarın üslubunu merak edenler için: Komediyle karışık yazılmış bir eserdir. Okurken çoğu yerde kahkahamı tutamadım, özellikle o son kısmında çok eğlendim. 









***Ağır Spoiler Uyarısı***


Belki kitabın kısa soluklu olmasındandır; eksik bulduğum tek kısım Alexa'nın hamile kaldığı kısımdı bana göre. Okurken mutlu olduğum kesindi ama kitabı geri dönülemez bir noktaya getirip getirmediği hakkında endişelenmiştim de. İyi toparladı, yine de birkaç olay daha yaşanmadan böyle bir süpriz ile karşılaşmak beklediğim bir şey değildi. Şaşırtılmayı seven bir okur olduğumu söylemiştim ama kitabın seyrini değiştirecek bir olayın bu denli erken gelmesi ile bunun tüm kitabı berbat etmediğini görmek için kelimenin tam anlamıyla soluğumu tutarak okumama sebep oldu. Onun haricinde benim gözüme takılan bir durum yoktu, okurken sizlerin de bol kahkahalarla okuması dileğiyle! Puanım 5 üzerinden 3.5 puan! 


KİTAPTAN HABERLER

Başta da belirttiğim üzere bu bir seriydi, bu da ilk kitabıydı. İkinci kitabında Alexa ve Nick'i göremeyeceğiz çünkü yazar seriyi yazarken farklı bir plan üzerinden gitmiş: Kitapta hangi ara karakter ön planda işleniyorsa, bir sonraki kitabında onun aşk hayatına yer verilecek. 



Anlayabileceğiniz üzere bir sonraki kitap Maggie hakkında ve emin olun onu okurken de çok eğleneceksiniz, o da Türkçe'ye çevrildi çünkü. 



Türkçe'sini okuyabilecekler için ilk iki kitabı Türkçe'ye çevrildi, üçüncü kitabı ise gireceğimiz Mayıs ayında çıkacağı dedikodusu kulağıma geldi bu yüzden doğruluğundan emin değilim. Ama ilk kitabı ile ikinci kitabın çevrilmesi arasında dört ay var, ikinci kitap da Aralık ayında çevrilmiş, hesaplama yaparsak tahminen Mayıs ayına denk geliyor üçüncü kitap. Bir gelişme olursa bilgilendireceğim. 



İnternetten kitap indirme veya satın alma gibi bir şansı olanlar için seriyi yazmak istiyorum, böylece bulmanız daha da kolaylaşacaktır. Seri dört ana kitap, bir ara kitaptan oluşuyor; ayrıca serinin adı ''Marriage To A Billionaire'' serisi: 

  1. The Marriage Bargain (İlk Öpücüğün Büyüsü) (Marriage To A Billionaire #1)
  2. The Marriage Trap (Aşka İkinci Şans) (Marriage To A Billionaire #2)
  3. The Marriage Mistake (Marriage To A Billionaire #3) 
  4. The Marriage Merger (Marriage To A Billionaire #4) 
  5. The Book Of Spells (Kitapların ortak noktası olarak kullanılan büyü kitabı. Şu an sizin için anlamsız geliyor olabilir, kitapların her birinde geçen bir unsur.) 








Yazarına ulaşabilmeniz için internet adresi: http://www.jenniferprobst.com/ 




BURAYA KADAR OKUDUYSANIZ TEŞEKKÜR EDİYORUM, BU YAZILARIN HEPSİ KENDİ ŞAHSIMA AİTTİR, ALACAKSINIZ LİNKLE ALIN LÜTFEN. BİR SONRAKİ KİTAP YORUMUNDA GÖRÜŞMEK ÜZERE!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML