Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Temmuz 2016 Pazartesi

''Adım Adım Mutluluk'' Jennifer Probst (Kitap Yorumu)



Kitap Adı: Adım Adım Mutluluk (The Marriage Mistake)
Yazar: Jennifer Probst
Yayın: Nemesis
Çıkış Tarihi: ABD (6 Kasım 2012) - Türkiye (Mayıs 2014)
Tür: Seri (Marriage to a Billionaire #3)


Tanıtım: 

Carina Conte, üniversite eğitimini İtalya'da tamamladıktan sonra evine döner. Döner dönmez abisi Michael'ın kurduğu işte çalışmaya başlar. Bir diğer çalışan da abisinin en iyi arkadaşı ve Carine'nın yıllardır âşık olduğu Max'tir.

Bir gün Max ve Carina, iş toplantısı yapmak amacıyla Vegas'a giderler. Vegas'ın büyülü ortamı ve aralarındaki çekim bir araya gelince, bu duruma daha fazla karşı koyamayarak tek gecelik bir ilişki yaşarlar. Tam o esnada Carina'nın annesi, Carina ve Max'i yakalar; aile geleneklerine son derece bağlı olan kadının o günden sonraki tek amacı, kızıyla Max'i evlendirmek olacaktır. Carina ve Max için zorlu günler başlamıştır.



Serinin diğer kitap yorumlarını görebilmeniz için buraya bırakıyorum linklerini: ^-^ 

1- İlk Öpücüğün Büyüsü (Marriage to a Billionaire #1) *tık tık*
2- Aşka İkinci Şans (Marriage to a Billionaire #2) *tık tık*
4- Kalp Yolunu Seçer (Marriage to a Billionaire #3) *tık tık*




*Beğendiğim Alternatif Kitap Kapakları*




*Karakterler* 

Carina Conte,üniversite hayatına atılana kadar erkeklerin yüz metre etrafında yüzü kızarmadan duramayan, ablasını kazanmak için onu kullanan erkekler yüzünden kendine güveni olmayan, duygu yoğunlukları sebebiyle soğukkanlılıktan uzak bir şekilde duygusal krizin her daim sınırlarında dolaşan, herkese kolayca güvenen ve sempati duyan bir genç kızdı. Üniversiteye başladıktan ve hayatına hasretini çektiği yeni bir yuva arayışı içerisinde yön vermeden önce böyle bir kızdı yani. Ailesi tarafından tüm hayatı proje gibi araştırılmış, çizilmiş ve beklentilerin karşılığını almak amacıyla elden geçirilmişti. Doğmuş olduğu toprakların adeti ile büyütülmüş ve yanlış yapma seçeneği elinden alınmıştı. Ancak üniversiteye başladıktan sonra iş hayatında başarılı olmak için duygularını dengelemeyi öğrenmiş, olmak istediği kadın için paslanmış özgüvenini cilalamış, kabuğundan soyulup yepyeni bir insan olmuştu. Şimdi ise, 26 seneden sonra, ilk defa özlemini çektiği özgür bir hayat sürebilmek adına abisinin yanına Amerika'ya gittiğinde karşısına tekrardan görmeyi hiç beklemediği bir yüz çıkacaktı; Max Gray. 



Maximus Gray, bebekliğinde babası tarafından terk edilmiş ve bu zamana kadar bu kalp kırıklığının üstesinden gelemediğinden ötürü kadınlarla samimi ilişkiler kurmakta çekinen, ilişkilerinde dominant rolünü oynamayı seven bir adamdı. Carina'nın abisi Max, kemik kardeşi, ile bir imparatorluk kurmaya başlamadan yıllar önce tanışmış, hiç sahip olmadığı bir ailenin yeni üyesi olmaktan bu zamana kadar bir kez olsun utanmamıştı. Max ile beraber olmanın bir artısı vardı gerçi; kafasına asılı görünmez bir ''seni seviyorum'' pankartı ile etrafında dolaşan Carina'nın yanında olabiliyordu. En azından Carina üniversiteye başlayana ve o, Max ile yaşadığı topraklardan kurtulup, kadınların dolduramayacağı tutkularını işe aktarıp milyonerlik merdiveninin basamaklarından geçip görkemli bir hayatın kollarına atılana kadar. Ancak tahmin edemediği ve asla hesaba katmayı düşünemediği bir nokta vardır; yıllar sonra Carina ile tekrardan karşılaştığında beklentileri sekteye uğrayacak kadar şaşkına dönecekti. Zira karşısındaki kadın ne yıllar önce etrafında yüzü kızarmadan dolaşamayan kızdı, ne de uysal bir hanımefendiydi. Artık yepyeni bir kadındı.



*Mini Özet* (Spoiler Uyarısı)

Bunların seneler sonra ilk defa karşılaşması, Carina'nın Amerika'ya gelip abisinin önderliğinde La Dolce Maggie şirketine Max'in yanına eğitilebilecek bir personel olarak atanması ile başlıyor. Michael Conte küçük kız kardeşinin büyüdüğünü ve artık bir iş kadını olduğunu kabul ettikten sonra, kendisinin bildiği en doğru şekilde gerçek hayattan bir şeyler tatmasının vakti geldiğine inanmıştı; kendi yanında çalışarak. Ayrıca kardeşinin, şirketin bir sonraki varisi olacağını da biliyordu ve onu en iyi şekilde hazırlamak da istiyordu. Bu yüzden onu Max'in yanına gönderdiğinde hem gururlanmış hem de doğru şeyi yapıyor olmanın verdiği bilinçle sevinmişti. Ancak Max için aynı şey söylenemezdi çünkü başından beri bunun iyi bir şey olmayacağı konusundaki görüşünden geri adım atamıyordu. Sebebi elbette ki Carina için bunun iyi olup olmayacağı konusunda ki kararsızlığı değildi, bu konuda o da Michael gibi olumluydu, ancak kızın etrafında dolaştığı ilk andan itibaren cazibesine kapılmıştı ve bu onu zorluyordu. Bu zorlanmayı seven bu adamın eline verilen piyangodan çıkmış bir ödül gibiydi; ancak Carina da o da biliyorlardı ki bu ya çok kötü ve unutulmayacak bir biçimde sonuçlanacak; ya da unutulmayacak kadar iyi olacaktı. 



*Kitap Yorumu*

Bu kitap serideki en beğendiğim kitap oldu, şüphesiz. Özellikle bir önceki kitabında bu hikayenin sinyalini verdikten sonra büyük bir heyecan ve merak içerisinde okumayı beklemiştim bunu ve sandığımdan çok daha iyiydi. İki karakter arasındaki çekim ilk sayfadan kolayca hissedilebiliyordu ve ikisinin de bunu inkar etmeye başlayıp istedikleri şey ve hareketlerinin ters düşmeye başlamasına şahit olmak eğlenceli bir yolculuktu. Kitabın temposu tam hızdaydı ve her zaman olduğu gibi yazarın kalemi tam kıvamındaydı; bu kitapta da zaman zaman kahkaha attıracak bir samimilikte yazması okumayı çok daha tatmin edici bir gerçek haline döndürmüştü. 

Kitap konusunda tek eksik bulduğum nokta, içime sinmeyen nokta da diyebilirim sanırım, sonda yaşanan gelişmelerdi. Carina'nın kendisini bulma eğilimini ve özgürlüğü ile bu zamana kadar ona öğretilen şeyler arasında umutsuzca sıkıştığını biliyorduk; ama hala kendinden şüpheye düşüyor olup da güvensizliğini ön planda tutuyor olması ilginç geldi. Ancak anladığım kadarıyla bu, karakterin onunla bütünleşen bir yapısı ve eninde sonunda bunun yaratılan karmaşa içerisinde çözüme ulaşmasını görmek güzeldi. Bir sonraki kitap baş ucumda duruyor ancak bu kitabı okurken hislerimin, olaylar fırtınası içerisinde sürüklenip bazen ikilemler duvarına çarpması sonucunda ufak tefek zedelenmelere sahip olduğunu hissedebiliyorum bu yüzden diğer kitabına başlamadan önce soluklanmayı düşünüyorum. Sizin de bu kitap hakkındaki düşünceleriniz neler merak ederim doğrusu. :)


Puanım: 4/5!




''BURAYA KADAR OKUDUYSANIZ TEŞEKKÜR EDİYORUM, BU YAZILARIN HEPSİ KENDİ ŞAHSIMA AİTTİR, ALACAKSINIZ LİNKLE ALIN LÜTFEN. BİR SONRAKİ KİTAP YORUMUNDA GÖRÜŞMEK ÜZERE!''


''The photos that I've used in this post are belong to  http://yourreactiongifs.tumblr.com/ 
.I did not intend to steal or occupy the copyright by any means.''



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML